×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

رنگ درمانی

 ريشه هاي باستاني رنگ درماني 

نور خورشيد شامل طيف وسيعي از نورهاي مرئي (قرمز، نارنجي، زرد، سبز، آبي، نيلي، بنفش و طيفي از رنگ قرمز)، اشعه مادون قرمز و اشعه ماورا� بنفش - که قابل رويت نيستند - مي باشد. اين طيف وسيع نورها عموما براي درمان بيماري ها و دردهاي فيزيکي و رواني مورد استفاده قرار مي گيرند. 
رنگ درماني به شيوه هاي زير صورت مي گيرد: نمايش طيف هاي رنگي، استعمال روغن هاي رنگي اشباع شده به هنگام ماساژ بدن، تصور و تجسم کردن تصاوير و رنگ ها و حتي مصرف مواد اوليه رنگي در غذاها. 
رنگ ها نقش بسيار مهمي در سلامتي و تندرستي ما دارند. در مصر باستان در معبد بعلبک بيماران در اتاق هايي مخصوص تحت درمان قرار مي گرفتند. ويژگي  اين اتاق ها در تفکيک کردن و تجزيه کردن پرتوهاي خورشيد به طيف هاي رنگي بود. در شهر قديمي بابل  Garbens Hanging  مردم به سياحت و تفريح مي پرداختند و علت آن بهره مندي از خاصيت شفابخشي رنگ ها در گياهان خوش رنگ و خوش بوي موجود در شهر بود. در هندوستان نيز طبيبان آيورودا که از قديمي ترين روش ها، براي درمان بيماران خود استفاده مي کردند، معتقد بودند تعدادي از رنگ ها با هر يک از هفت چاکراي بدن در ارتباط هستند که هر يک از اين چاکراها، مرکز انرژي و نماينده يک عضو و يک جنبه از روح انسان است. امروزه، همين شيوه براي درمان بسياري از مشکلات فيزيکي و رواني به کار مي رود. 
اين قضيه مختص به اواخر قرن 17 نيست. بلکه در عصر مدرن نيز، فيلسوف و رياضي دان معروف انگليسي، نيوتن آزمايشاتي را برروي نور و منشور انجام داد و به اين نتيجه رسيد که نور در حقيقت ترکيبي از طيف ها با رنگ هاي مختلف است. 
در قرون گذشته طبيبان از رنگ ها براي درمان بيماري هاي رواني و روحي، همچنين مرض آبله و رفع اثرات باقي  مانده از آن، استفاده مي کردند. تاثيرات مثبت رنگ ها بر درمان بيماران تا سال 1878 نامعلوم بود، تا دکتر ادوين دي بابيت   (Baddit.b Ebwin)   کتابي با عنوان قوانين نور و رنگ منتشر کرد. وي در اين کتاب توصيفي از رنگ درماني (رنگينه   درماني) ارائه داد و از آن به عنوان شيوه اي موثر در شفابخشي انواع دردها، سوختگي ها، تحريکات عصبي، تشنج ها و... يادکرد. 
البته عمده ترين مباحث در رنگ درماني توسط دکتر  Ghabiali .p Dinsha   دکتري هندي الاصل و تبعه آمريکا ارائه شد. وي سال هاي متمادي به تحقيق در خصوص رنگ ها و نشانه هاي آنها بر امراض مختلف پرداخت و از نظريات  Baddit  نيز بهره برد. درسال 1920 وي سيستمي را معرفي کرد که شامل جعبه و لامپي با نام  Chrome-Spetro  بود. تاثيرات اين جعبه جادويي خيلي زود منتشر شد و از آن براي درمان بيماري هايي مثل سل، سوزاک و ديابت استفاده مي کردند. هر چند که دکتر  Dinsha  زمان بسياري را صرف دفاع از پروژه خود در مقابل بسياري از پزشکان و دادگاه عصر خود کرد، اما مورد قبول واقع نشد. اما امروزه تلاش هاي دکتر  Dinsha  الهام بخش پزشکاني است که امروز رنگ درماني را جايگزين درمان هاي ديگر کرده اند.
در سال 1947 روانشناسي از سوئيس به نام دکتر  Maxluscher  پروژه  اي با نام تست رنگ ارائه داد، که امروزه توسط تعداد زيادي از روانشناسان مورد استفاده قرار مي گيرد. اين تست شامل 43 رنگ از 73 رنگ گزينش شده بود. بيمار با مشاهده رنگ ها، تعدادي را انتخاب مي کند و تعدادي را حذف مي کند، درمانگر با بررسي رنگ هاي انتخاب شده، نظريه خود را در خصوص درمان شخص اعلام مي کند. براي مثال، اگر بيمار رنگ هاي تيره را انتخاب کرده باشد به او پيشنهاد مي کند، زمان بيشتري را صرف استراحت و تخليه استرس ها کند. در همين سال ها بود، که محققي روسي با نام  skrakov.V  آزمايشاتي را براي جداسازي طول موج هاي مختلف در پرتوها انجام داد، تا تاثيرات اين طيف هاي تفکيک شده را بر سيستم عصبي مشاهده کند. وي در تحقيقاتش مشاهده کرد، نور قرمز باعث تحريک غده هاي فوق کليوي و افزايش ضربان قلب و افزايش فشارخون مي شود. وي همچنين تحقيقاتي را در مورد درمان دردهاي عصبي و تنظيم خواب و اختلالات هورموني انجام داد. 
رنگ، يکي از اجزاي نور است، که شامل طول موج هاي مختلفي از انرژي است. وقتي نور روي سلول هاي گيرنده  نور در شبکيه چشم قرار مي گيرد، به تکانه هاي الکتريکي تبديل مي شود و به سمت مغز حرکت مي کند و باعث رها شدن هورمون ها مي شود. 
در نظر بگيريد که در فصول سرما مثل زمستان خصوصا در نواحي شمال به دليل کاهش تابش خورشيد، جذب کمتري از پرتوها صورت مي گيرد. در اين فصول درصد زيادي از مردم دچار بي حوصلگي و افسردگي مي شوند، چرا که کمتر در معرض تابش نور خورشيد قرار مي گيرند. نور خورشيد به تنظيم ترشحات ملاتونين و افزايش سروتونين در مغز کمک مي کند و در بهبود افسردگي و بي حوصلگي موثر است. استدلال رنگ درمان ها اين است که اگر نور خورشيد، تاثيرات عميق و ژرفي در سلامتي دارد، پس به همان اندازه اجزاي تفکيک شده اش که شامل پرتوها و طيف هاي رنگي مي شوند، مفيد و براي سلامتي و تندرستي ضروري اند. 
رنگ درمان از تکنيک هاي مختلفي بهره مي گيرد. تاباندن اشعه ها از طريق فيلترهاي مخصوص روي بدن بيمار، يا تاباندن پرتوهاي رنگي خيلي ضعيف و ملايم، به داخل چشم بيمار، برخي از اين تکنيک ها هستند. گاهي تشخيص درمانگر در استفاده از پارچه هاي رنگي در پوشش بيمار است. 
تشخيص بيماري و روش درمان آن، مستلزم نشست هاي متعدد بين بيمار و پزشک است. برخي از درمان ها به حدي ساده هستند که حتي در منزل نيز امکان اجراي آن وجود دارد و درمانگر توصيه مي کند که آن را چندين بار، به طور منظم در منزل اجرا کند. اين موارد شامل پوشيدن لباس هاي رنگي، مصرف غذاهاي رنگي، تجسم تصاوير رنگي و نشستن ، مقابل اشعه هاي فيلتر شده نور، براي مدت زماني معين است. تجسم کردن رنگ ها و تصاوير رنگي و حمام نور باعث آرامش و ريلکسي مي شود. 
هنگامي که صحبت از بيماري هاي جدي و سختي مثل ايدز، آسم، ديابت و سرطان مي شود، پزشکان و درمانگران رنگ درمان، استفاده از روش ها و داروهاي قراردادي که براي درمان اين بيماري ها توسط متخصصين مربوطه تجويز مي شود را توصيه مي کنند و معتقدند هيچ دارو و درماني نبايد جايگزين تجويز پزشک متخصص شود.  پزشکان در زمينه پرتوهاي رنگي اثرات بسيار مفيد و ماندگاري را در درمان افسردگي و بي حوصلگي يافتند. مشاهدات آنها نشان مي دهد که تاثير پرتوها بر تسکين دردهاي عصبي، تنظيم ساعات خواب و اختلالات ناشي از افسردگي بسيار وسيع و قابل تامل است. 
هشدارها 
از جايگزين کردن رنگ درماني به جاي شيوه هاي درماني که متخصص براي بيماري هاي خاص و سخت توصيه کرده، پرهيز کنيد. اگر از بيماري صرع رنج مي بريد، به هنگام استفاده از پرتوها (خصوصا هنگام فلش زدن) محتاط باشيد. اگر از رنگ درماني بهره مي بريد از خيره شدن به منبع نور خودداري کنيد (بهتر است به جسمي که توسط پرتوها روشن شده نگاه کنيد). اگر از نسخه پزشکي استفاده مي کنيد، حتما هشدارها و اخطارهايي را که براي مصرف هر دارو ذکر شده، مطالعه کنيد و از اين که نور براي شما ايجاد حساسيت نمي کند مطمئن شويد. 

جمعه 4 شهریور 1390 - 1:05:27 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


راز سیب سبز


رنگ درمانی


معجزه عسل و دارچین


خیال ‌انگیزترین شهرهای دنیا برای تفریح کردن


مراحل ساخت برج ایفل


سخنانی کوتاه اما جاودانه


سخن روز


راه هایی برای اینکه صبح‌ها به‌راحتی از خواب بیدار شویم


مواد غذایی که فکرش را نمی کنید ولی برای بدن مضر هستند؟!


ده واقعیت شگفت‌انگیز درمورد بدن انسان


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

33452 بازدید

26 بازدید امروز

1 بازدید دیروز

42 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements